Forint

 2011.11.15. 16:22

 Tegnap elérte a 2009-es, illetve mindenkori (mostanáig) mélypontját a forint az euróval szemben. Az elmúlt napokban volt több sikertelen kötvény aukció, leminősítési félelem, illetve a mai napon a CDS felárunk 612 bázispontra szökkent, melyre 2009 márciusa óta nem volt példa. Röviden tömören ennyit a "jó" hírekről...

Jelenleg szerintem kicsit kockázatos lenne további gyengülésre játszani extra rövid távon, erősödésre szint úgy a bizonytalanság miatt. Ez tipikusan az a néhány nap, amikor kifizetődőbb lehet a partvonalról figyelni az eseményeket (kivéve persze a napon belüli kereskedéseket), majd a megfelelő pillanatban cselekedni, ugyanis néhány nap távlatában akár simán vissza is erősödhet 309-308 közelébe is. 
Ezen kivárós teóriát persze azonnal felül kell írni, ha a piac beindul (pl.: kamatemelés, leminősítés, stb)

Címkék: eurhuf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása