SP 500 Index elemzése

 2011.05.25. 10:04

Napi bázisú grafikonon nézve törtre a hosszú távú emelkedő trendjét az index, valamint kialakított egy rövid csökkenő trendet is, melynek az aljához ért. Ha innen vissza tudna pattanni, úgy 1330-1331-ig szinte szabad az út. A jelenlegi emelkedést nehezítheti, hogy a 100 napos mozgó átlag, illetve egy gyengébb ellenállás (zöld vonal) is akadályként jelentkezik.

Nézzük mi történik, ha nem javul a világpiaci hangulat, és folytatja a megkezdett útját az index. Ebben az esetben nagyon gyorsan eléri az 1300-as árfolyamot, mely ha nem tudja megállítani, akkor irány az 1283-as szint. 

Mit tegyünk most? Ha abból indulunk ki, hogy az elmúlt időszakban szinte kivétel nélkül minden beesést megvettek, akkor a bátrak már készíthetik a longokat legalább 1329-es célárral. Ebben az esetben a stopot 1300 alá célszerű betenni, így a stop/take arányunk nagy jóindulattal 1:2 körül alakul. Hááát, azért ez nem túl jó arány... Ezt egyedül a fenti eszmefuttatással lehet megindokolni, illetve azzal, hogy csökkenő trend(ecske) alján van. 

A helyes lépés az lenne ha várunk egy megerősítést, mert jelenleg egy picivel több jel utal a további csökkenésre.

Címkék: s&p

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása