CHFHUF naposabb oldala

 2011.07.07. 11:21

Heti grafikonon vizsgálva szép emelkedő trendben halad. Lakossági oldalról ez szívás...

Picit vizsgáljuk meg kereskedői oldalról ezt a devizapárt, milyen "lehetőség(ek)et" tartogat számunkra. Funda/hírek oldalról (ezt most nem részletezem) érdekesség, hogy miközben az euró/Görögország stb. összeomlásáról/csődjéről zengett az elmúlt néhány hét, addig érdekes tény, hogy a tőzsdét azért annyira nem rázta meg. Lásd S&P és DAX... készülődnek az új csúcsra, de ez majd egy másik bejegyzés témája lesz... a svájci frank viszont hozta a jól bevált menekülő deviza tulajdonságát, ami a CHFHUF kereszten erősen meg is látszik. 

Személyes véleményem szerint ezek kiváló alkalmak a pozíció építésre, én már építem egy ideje... CHFHUF short, azaz forint vétele svájci frank ellenében. Igen, így emelkedő trendben. Miért? azért mert az idő nekünk dolgozik, mi kapjuk a kamatot: HUF 6% VS. CHF 0,25%. Ez a carry trade előnye (és egyben lényege is).
Ezt csak oly módon szabad megtenni, hogy egy esetleges 10-20 forintos árfolyam emelkedést is ki tudjunk ülni!!! Ez nagyon fontos, véletlenül se centizzük ki, mert annak nem lesz jó vége! (Ha csak "kicentizve" tudnánk megkötni, akkor felejtős!!!!)
Nem is oly hosszú időn belül a CHFHUF keresztet LEGALÁBB!! a 210-es árfolyamig várom, melyet ha le tud küzdeni (várhatóan csak idő kérdése), akkor 205, majd irány a 200-as szint. 

Hozzáfűzném, hogy amikor enyhülnek az EUR felőli aggodalmak, akkor a CHF is újra tud majd gyengülni, az meg duplikált hatással fog lecsapódni a CHFHUF keresztben. Azaz szabadesésben fog zuhanni az árfolyam. Ez (is) csak idő kérdése. Lehet, hogy két héten belül, lehet, hogy 2 hónapon belül, lehet hogy csak 1 év múlva...

Összegezve: akinek van elég pénz a számláján nyugodtan felveheti a pozíció(ka)t, hosszú távon elég nehéz bukni vele, csak legrosszabb esetben ki kell ülni. Pont ezért is nagyon fontos a pozíció méretezés! Csak annyit kössünk be, ami nem terheli le a számlánkat, nyugodtan tudunk még mellette "kötögetni", illetve egy újabb emelkedő hullámot (pl 240-ig) is simán túl tudjunk élni. Az idő nekünk dolgozik, a kamatot mi kapjuk....

Címkék: chfhuf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása